tisdag 22 mars 2016

BROBYGGET


BROBYGGET

 Du ska bygga en bro till trehörningen. Du ska själv bestämma själv hur bron ska se ut och vara byggd genom att förklara det i din tekniska rapport. Du kan använda din fantasi till det. Tex kan du bestämma att det är fler industrier på Trehörningen så att du har valt att lägga om tåget ut till trehörningen och därför behöver en bro där även tåg kan gå. Tänk på vilka behov det finns och hur du ska lösa dessa.

Skiss: Här gör du en idé som  du tecknar. Den kan vara i 3D. Den får färgläggas.

Protoyp: Här bygger du en modell högst 50 cm lång där du visar hur du tänkt. Du använder material som går lätt att bygga i. Du kan visa olika tekniskafinesser med bilder utan att de tekniskt behöver fungera tex lampor, motorer osv.

Tekniskarapporten: Här berättar du om dina tankar om varför du valt den modellen av bron du valt, vad heter den brotypen, vilka material du tänkt i din verkliga bro, hur bra den är för miljön och om alla finesser som finns på bron när den fungerar på riktigt. Berätta vad som gör din bro hållfast, använd dig av ord som hållfasthet, balkar, fackverk, material. Du berättar även om vilka svagheter/svårigheter bron kan få tex det blir ganska mycket underhåll om du valt trä, då den måste målas och ses över ofta. Du berättar också om varför du valt att bygga prototypen i ett visst material.  

Ritning; När bron är byggd gör du en ritning av den i skala 1:2 (hälften så stor) i minst två vyer ( tex från sidan och uppefrån). Du använder rutigt papper och linjal. Ingen vy får vara i 3D.

Alla dessa delar skall finnas med för att brouppgiften ska vara godkänd

Lycka till!’
Beskrivning: http://thumbs.dreamstime.com/z/bro-arkitekturbest%C3%A5ndsdel-36413053.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar